Kdo je modna oblikovalka, ki je Raiven oblekla za njen nastop na Evroviziji
Kdo je modna oblikovalka, ki je Raiven oblekla za njen nastop na Evroviziji

Kdo je modna oblikovalka, ki je Raiven
oblekla za njen nastop na Evroviziji

Če kolikor toliko sledite družabnim omrežjem, potem ste gotovo zasledili, da so v teku priprave za tekmovanje v pesmi Evrovizije, ki se bo odvijala od torka 7. maja do sobote, 11. maja, v švedskem Malmu. Naša predstavnica Raiven bo s pesmijo Veronika na predizboru v torek nastopila kot deveta po vrsti.

Na njenih pripravah za nastop nas je poleg dramatične energije povsem očarala tudi njena odrska oprava, ki deluje kot njena druga koža. Oblačilo je posebej za to priložnost oblikovala slovenska modna oblikovalka Anika Opara, ki deluje pod lastno blagovno znamko ÆMONA .

Rojstvo ÆMONE

ÆMONA je plod dela oblikovalke Anike Opara, ki je svojo modno pot začela na dodiplomskem programu oblikovanja tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani ter jo nadaljevala na podiplomskem študiju oblikovanja ženske mode na Istituto Marangoni v Milanu. Blagovna znamka je začela nastajati v času pandemije, ko je v ospredje še bolj stopila digitalna moda in njene prednosti. Na zadnjem tednu mode LJFW se je Anika predstavila s svojo že peto kolekcijo, ki je povsem očarala javnost in zbudila pozornost številnih znanih osebnosti, med drugim tudi Raiven.

 

Digitalna izdelava in inovativni kroji

Blagovna znamka ženske mode ÆMONA je bila ustvarjena z namenom združevanja digitalne in fizične mode ter želje po ustvarjanju in izražanju skozi lastne kolekcije. Pri izdelavi fizičnih oblačil se pogosto uporabljajo prednosti digitalne izdelave prototipov in krojev, kar omogoča še več kreativnosti in eksperimentiranja. Vsa oblačila so izdelana v manjših serijah s pomočjo lokalnih šivilj v Sloveniji. Oblačila so izdelana iz kakovostnih materialov, ki jih pogosto krasijo avtorski potiski. V kolekcijah je možno opaziti lastno interpretacijo klasičnih kosov, ki pogosto posega v razbitje tradicionalne forme, ohranja pa prvine tradicionalnega krojenja.

Drzna oprava za Raiven

Nastop naše Evrovizijske predstavnice je zelo dramatičen in prav takšna bo tudi njena modna oprava. Gre pravzaprav za do popolnosti se prilegajoče oblačilo, ki na Raiven deluje kot druga koža. Ker je oblačilo prosojno, je Anika Opara s pomočjo digitalne izdelave krojev oblikovala tudi prav posebno spodnje perilo

Znamka ÆMONA je na voljo v trgovini ZOOFA na Miklošičevi cesti 4 in LJFW.shop na Trubarjevi cesti 72 v Ljubljani. Več o znaki lahko izveste tudi na aemona.eu.

Foto: Sarah Louise Bennett/ Alma Bengtsson/ EBU, Instagram(@raivenofficial; @aemonaofficial)

Naloži več
Zapri