Leonardo DiCaprio bo v novem filmu režiserja Martina Scorseseja upodobil Franka Sinatro
Leonardo DiCaprio bo v novem filmu režiserja Martina Scorseseja upodobil Franka Sinatro

Leonardo DiCaprio bo v novem filmu režiserja Martina Scorseseja upodobil Franka Sinatro

Legendarni režiser Martin Scorsese se še ne namerava kmalu upokojiti. Potem ko je pri 80 letih režiral lanski veliki hit – film Killers of the Flower Moon, zdaj pripravlja biografski film o Franku Sinatri, enem največjih glasbenih zvezdnikov vseh časov. Scorsese se bo ponovno združil s pogostim sodelavcem Leonardom DiCapriom, da bi upodobil naslovno vlogo. Vemo tudi, da bo Sinatrovo drugo ženo, igralko Avo Gardner, odigrala oskarjevka Jennifer Lawrence.

biografski film o Franku Sinatri

New York, New York

Nič nas ni presenetilo, da se je ravno Martin Scorsese lotil režije filma o zvezdniku kot je Frank Sinatra. Tako kot Scorsese je bil tudi Sinatra ponosen Newyorčan. Režiser je že leta 1977 posnel film, poimenovan po Sinatrovi uspešnici New York, New York. Kot poročajo tuji mediji, Sinatrova hči Tina, ki obvladuje njegovo premoženje, še ni prižgala zelene luči za filmsko adaptacijo očetovega življenja, je pa Scorsese že izbral igralce, ki si jih želi v filmu.

Leonardo DiCaprio, ki je z režiserjem sodeloval pri številnih filmih, se morda zdi slaba izbira za Sinatro, a če poznamo njuno skupno delo, nas morda čaka prava filmska poslastica. In priznamo, da komaj čakamo, da vidimo igralca zapeti. Glede na to, da vemo, da si Scorsese v filmu želi tudi Jennifer Lawrence kot Avo Gardner, lahko domnevamo, da se bo film dogajal v 50. letih, ko sta se Sinatra in Gardnerjeva poročila. To bi bilo drugo sodelovanje med DiCapriom in Lawrenceom, ki sta pred tem skupaj nastopila v filmu Don’t Look Up.

biografski film o Franku Sinatri
biografski film o Franku Sinatri

Še en biografski film

Poleg biografskega filma o Franku Sinatri se Scorsese pripravlja na snemanje še enega filma o življenju Jezusa Kristusa. Film A Life of Jesus temelji na knjigi istega avtorja, ki je napisal Silence in je osnova drugega Scorsesejevega filma, ki se ukvarja z religijo. V njem je igral Andrew Garfield in Scorsese naj bi ravno njega želel v vlogi Jezusa. Igralec Miles Teller se prav tako dogovarja za sodelovanje v filmu. Film A Life of Jesus bi se moral osredotočiti na Jezusove nauke in načela. Spomnimo, da to ni prvi Scorsesejev film o tej krščanski osebnosti. Njegov zadnji The Last Temptation of Christ iz leta 1988 z Willemom Dafoejem v glavni vlogi je prav tako obravnaval Jezusovo življenje.

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri